Ps. 139.7 Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, și unde voi fugi departe de Fața Ta?

Vă mai amintiți? Unul dintre noi stătea cu fața lipit? de ușa scării de bloc, cu mâinile la ochi, și număra, de câteva ori, cu glas tare: „zece, douăzeci, treizeci… suta, zece, douăzeci, treizeci… suta!” La urmă, în semn că s-a terminat numărătoarea, se auzea de obicei și: „cine nu-i gata, îl iau cu lopata!”…

Mezinul familiei lui Isai din Betleem, David, era un copil cu păr bălai, cu fața frumoasă, și îngrijea oile tatălui său. De mai multe ori a rezolvat probleme importante cu jucării copilărești, precum praștia ori harfa lui. Mai apoi, a dovedit o îndemânare de invidiat, pe vremea când fugea de împăratul Saul și se ascundea împreună cu un grup numeros de viteji. N-a fost dibuit nici atunci, când urmăritorii lui au adormit de oboseală, tocmai în peștera unde se ascundea cu oamenii lui. După ce a ajuns împărat peste tot Israelul, într-o zi, i-a venit așa o poftă copilărească, să se joace de-a v-ați ascunselea cu prietenul lui, Dumnezeu! De data asta, a pierdut, pentru că Cel de care încerca să se ascundă acum, era, de fapt, peste tot!

Citim în prima carte a Bibliei că, în zorii Universului, prototipul uman, Adam, a fost găsit de Creatorul său, pitit după tufele de smochin, în timp ce se ascundea de frică și de rușine. Erau două simțăminte prea noi, ca să le știe stăpâni, în timp ce tovarășul său de părtășie îl striga prin grădină, de parcă nu știa unde este.

Așadar, jocul ăsta, vechi de când lumea, e de copii sau de oameni mari? E drept că jocul celor mici e nevinovat și vesel, pe când, al celor mari, e înjositor și penibil. Să fie oare adevărat că, uneori, avem impresia că Dumnezeu nu ne vede și suntem bine camuflați? Domnul Isus ne invită să nu uităm că tot ce este ascuns va fi descoperit, iar ce nu se vede în întuneric, va fi scos la iveală de lumină! Dumnezeul nostru este Omniprezent și Omniscient. David împachetează această uriașă realitate, într-o întrebare simplă cu răspuns deductibil. Parcă ar vrea să ne spună: ”Nu vă jucați cu Dumnezeu! E inutil și veți pierde! Stați la vedere!”