Uneori, cea mai arzătoare dorinţă a cuiva este să aibă şansa unui nou început. Imaginaţi-vă un tânăr, proaspăt absolvent de facultate, la interviul pentru prima slujbă. Emoţia îl face să greşească răspunsurile şi tot ce îşi doreşte este să aibă şansa să o ia de la capăt. La rece, îşi dă seama că răspunsurile sunt uşoare şi, cu o a doua şansă, ar putea face cea mai bună impresie angajatorului său.

Nu întotdeauna, însă, există o a doua şansă. Uneori, avem un singur tren albastru în viaţă şi, dacă l-am ratat, nu ne rămân decât regretele.

Anul 2013 este pentru noi o nouă şansă. A câta? Nu se ştie. Pentru unii, poate fi prima dintr-un lung şir. Pentru alţii poate fi ultima şansă.

Dacă şi pentru mine este ultima şansă? Atunci ar trebui să gândesc mai mult la rece şi să fac ceea ce trebuie. Să iubesc mai mult, să iert mai mult. Să nu rănesc pe nimeni nici prin vorbă, nici prin faptă. Să greşesc mai puţin. Să încerc să strâng cât mai multe comori reale. Să nu pun preţ pe sclipirile pietrelor fără valoare, ci să preţuiesc ceea ce este cu adevărat important.

Nu rata să faci din 2013 o nouă şansă şi pentru tine!