CORONAVIRUS poate fi o atenționare. De mai multă vreme Biserica prezintă simptome de amorțeală, de cochetare cu lumea, tendințe vizibile de a amesteca lucrurile sfinte cu cele profane. Prin pandemia asta Dumnezeu strigă: “OPRIȚI-VĂ! Băgați de seamă să nu vi se întâmple ceva și mai rău!

CORONAVIRUS poate însemna o judecată. Atât de mulți oameni s-au crezut stăpâni absoluți! Au legiferat păcatele și nu s-au mai sfiit săvârșind fapte reprobabile în văzul tuturor. Acum, își primesc plata cuvenită chiar în trupurile lor.

CORONAVIRUS poate fi semnul unor schimbări dramatice. Analiștii și marii oameni ai lumii deja clatină din cap privind dincolo de pandemie, la efectele pe care le va avea. Tot ei spun că nimic nu va mai fi ca înainte. Încrederea neclintită a oamenilor în bogățiile acestei lumi stă să se clatine iar dependența de Dumnezeu pentru traiul zilnic își va găsi loc în tot mai multe familii.

CORONAVIRUS poate reprezenta un lamentabil sfârșit. Cifrele înspăimântătoare cu numărul persoanelor decedate în țări asociate cu bunăstarea și progresul seamănă panică. Frica de moarte este semnul specific al oamenilor care nu și-au făcut bine socotelile . Ce har avem să ne mai punem casa în rânduială!

CORONAVIRUS poate fi scânteia trezirii. Vremurile de înviorare vin de la Domnul în urma unor acte de pocăință și întoarcere la El. Aștept să mă ”scald” în lacrimile rugăciunilor de care ne este acum atât de dor, timp vestit de mai multă vreme.

CORONAVIRUS poate să nu însemne nimic. Nu va fi de mirare dacă vei fi ocolit(ă) și de această nenorocire, timpul va trece, vei uita și, aparent, nu se va schimba nimic. Te vei făli în mintea ta și vei “petrece” că te-ai descurcat iar dacă se va repeta vei face iarăși ca mai înainte…. Ești sigur(ă) că vei reuși?