Ieri am aflat de moartea doamnei Viorica Colesniuc, o femeie puternică pentru că s-a încrezut în Dumnezeu. Mă bucur că mult timp am putut să zic despre ea ”sora Colesniuc”; Da, așa ne spunem noi unii altora: sora, fratele. Noi, care credem, și ne-am făcut copii ai lui Dumnezeu.

De ce acum aleg să-i zic doamna Colesniuc? Pentru că acum ea a ajuns acolo unde este Domnul nostru și va sta la dreapta Lui, va domni împreună cu El. Va fi și ea pe un scaun de domnie pentru că nu s-a temut să sufere împreună cu El.

Ea a învățat BINE lecția: ”Dacă răbdăm, vom şi împărăţi împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.” (2 Timotei 2:13, Romani 8:17)

Da, despre doamna Viorica trebuie să vorbim de bine, pentru că avem ce vorbi: ea nu s-a resemnat într-o viața de supraviețuire, ci a luptat. A luptat pentru familia ei: s-a rugat și a muncit. Nu i-a fost rușine să facă ce putea cu ce avea. A luptat pentru Biserica Speranța din Suceava. Am auzit, m-am bucurat și m-am întărit mult prin rugăciunile ei. M-a provocat puternic prin dărnicia ei. Era puternică în fapte și în vorbe. Dragostea ei era multă.

Sora Colesniuc a fost un exemplu că Dumnezeu are cu cine lucra și lucrează și astăzi. Ea nu s-a dat înapoi din fața greutăților ci a cerut mereu putere și înțelepciune, și Cel bogat a ascultat-o.

Fie ca moștenirea exemplului ei de ascultare să ne fie o sămânță pentru o viața și mai roditoare pentru Tatăl nostru cel ceresc.

Notă: Cei doritori pot participa astăzi, 28.11.2013, la programul de priveghi la Biserica Speranta din Suceava de la ora 19:00.

Petru Burac